BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

Insynsskydd fönster och dörrar
Fönsterfilm - solfilm, säkerhetsfilm & fönsterdekor
icon box image

Boka hembesök
Ring oss mellan 08-22
0200-75 33 90
Våra varumärken
icon box image

Hitta din närmaste
återförsäljare

INSYNSSKYDD FÖR FÖNSTER & DÖRRAR

När du vill skydda fönster och kanske också glasdörrar från insyn behöver du ett mer eller mindre transparent insynsskydd som släpper in visst ljus och kanske också låter dig se ut, men samtidigt hindrar andra från att se in. Det finns flera varianter av insynsskydd. Vilken lösning du bör välja beror på tycke och smak, men också på hur dina fönster ser ut och vilken funktionalitet du är ute efter.

PLISSÉGARDINER SOM INSYNSSKYDD

Plisségardiner är veckad väv som monteras mellan en över- och en underlist. Den smarta konstruktionen gör att de kan dras nedifrån och upp, så att du kan använda dem som insynsskydd på undre delen av fönstret i till exempel badrummet. Plisségardiner kan också användas som insynsskydd mitt i ett fönster, till exempel vid en matplats i kök eller vardagsrum. Du väljer själv om du vill ha plisségardinen utdragen eller ihopfälld, så detta är en flexibel lösning. Vi tillverkar plisségardinerna måttanpassade efter dina behov, och du väljer mellan fler än 150 olika färger och mönster i tät eller transparent väv. Med tät väv kan du mörklägga rummet helt, men som insynsskydd rekommenderar vi oftast en transparent väv som släpper igenom visst dagsljus. Läs mer om plisségardiner här.

FÖNSTERFILM – FROSTAD FILM OCH SPEGELFILM

Frostad fönsterfilm är en smidig och stilren lösning för fönster, dörrar och andra glaspartier där du vill ha ett permanent insynsskydd. Du väljer själv om du vill frosta hela eller delar av fönstret, men tänk till innan för när den frostade fönsterfilmen är på plats sitter den där den sitter. Fönsterfilm av den här typen ger ett riktigt bra insynsskydd som samtidigt släpper in mycket ljus. Sikten ut blir dock begränsad, vilket kan vara bra att ha med i beräkningarna. Ett annat alternativ är spegelfilm, ett mycket bra insynsskydd som även minskar insläppet av värme markant, och samtidigt låter dig se ut. Spegelfilm monteras dock på utsidan av glaset. Mer information om fösnterfilm och spegelfilm kommer snart här på webbplatsen.

LAMELLGARDINER SOM INSYNSSKYDD

Lamellgardiner går enkelt att vinkla så att du får perfekt balans mellan insynsskydd och ljusinsläpp alla tider på dygnet. Lamellgardiner är en bra lösning för stora fönsterpartier. De passar även fönster som är till exempel sneda eller rundade upptill, där persienner och rullgardiner inte går att montera. Vi säljer lamellgardiner som tillverkas måttanpassade och finns i en mängd olika färger och mönster med både tät och transparent väv i lamellerna. Båda typerna av väv fungerar bra som insynsskydd. Här kan du läsa mer om lamellgardiner.

PERSIENNER SOM INSYNSSKYDD

Persienner kan enkelt vinklas olika mycket, beroende på om du vill ha dem heltäckande eller som ett mer transparent insynsskydd. Du anpassar också enkelt om du vill täcka hela eller bara övre delen av fönstret (eller dörren). Persienner som monteras mellan fönsterglasen passar extra bra för dörrar, som man kanske vill kunna öppna och stänga även när persiennerna är nere. Med fler än 50 olika färger för lameller, lister och stegband kan persiennerna bli en inredningsdetalj som lyfter hela rummet. Varför inte prova persienner med perforerade lameller, som ger vackra ljus- och skuggeffekter? Läs mer om våra persienner här.

RULLGARDINER SOM INSYNSSKYDD

Väljer du rullgardiner som insynsskydd rekommenderar vi en screen-väv, det vill säga en transparent väv som släpper in en del ljus men ändå förhindrar insyn. Med tät väv får du i stället en mörkläggningsgardin. Många använder rullgardiner i stället för gardiner och låter dem vara delvist nedrullade, ungefär som en gardinkappa, även när varken insynsskydd eller solskydd behövs. Beställ en personlig rullgardin med eget tryck eller välj mellan fler än 130 vävar i vårt sortiment. Vi säljer måttbeställda rullgardiner till fönster i de flesta storlekar. Ovanliga fönstermått är alltså inga problem, så länge bredd och höjd är max 300 cm. Har du större fönster än så kan lamellgardiner vara en bra lösning. Läs mer om våra rullgardiner här.

Vilken typ av insynsskydd passar dig bäst? Som du märker finns det mycket att välja bland. Fråga gärna våra duktiga säljare om råd, de hjälper dig att välja bästa tänkbara insynsskydd för ditt behov. Du hittar närmaste Sol & Skugga-butik här, och om du vill gör vi ett kostnadsfritt hembesök för mäta och planera på plats.