BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

Invändiga solskydd fönster & dörrar
Fönsterfilm - solfilm, säkerhetsfilm & fönsterdekor
icon box image

Boka hembesök
Ring oss mellan 08-22
0200-75 33 90
Våra varumärken
icon box image

Hitta din närmaste
återförsäljare

INVÄNDIGA SOLSKYDD FÖR FÖNSTER & DÖRRAR

Det finns flera typer av solskydd för fönster, allt från markiser till solfilm, plisségardiner, persienner och andra solskydd som du monterar invändigt. Vilken typ av solskydd du ska välja beror på vilken effekt du är ute efter; mörkläggning av ett sovrum eller ett transparent solskydd som silar ljuset vackert i till exempel vardagsrummet? Väderstreck och typ av fasad spelar också in. Här kan du läsa mer om solfilm, persienner, rullgardiner, lamellgardiner och plisségardiner, och vad du ska tänka på när du väljer solskydd.

FÖR LJUST? FÖR VARMT? ELLER BÅDE OCH? VILKET SOLSKYDD SKA DU VÄLJA?

Vilket solskydd du ska välja till dina fönster beror på vilket eller vilka problemen är: värme, bländning eller blekning? Med rätt solskydd får du mörkt i sovrummet, slipper bli bländad vid tv:n och datorn och skyddar dina möbler och övrig inredning från blekning. På köpet får du också en behagligare temperatur inomhus under sommarhalvåret.

Invändiga solskydd som plisségardiner och rullgardiner är effektiva solskydd för dig som vill kunna mörklägga till exempel sovrummet eller tv-rummet helt. De skyddar också din inredning från att bli blekt, och minskar till viss del värmen från solstrålarna. Persienner och lamellgardiner fungerar på ungefär samma sätt, men det kan vara svårare att få helt mörkt med sådana lösningar.

Blir rummet alldeles för varmt soliga dagar kanske du också bör fundera på att kombinera dessa typer av solskydd med solskyddsfilm eller något utvändigt solskydd som fönstermarkiser, terrassmarkiser eller screen-markiser. Solfilm och markiser är nämligen den bästa lösningen för att minska solens värmande effekt.

PERSIENNER SOM SOLSKYDD – MELLAN ELLER PÅ INSIDAN AV FÖNSTRET

Persienner skänker skön skugga och du styr enkelt ljusinsläppet genom att vinkla persiennen olika. Variera själv mellan mörkläggande effekt och ett mer transparent solskydd. Persienner som monteras mellan fönsterglasen passar extra bra för dörrar som du vill kunna öppna och stänga även när persiennerna är nere. Med fler än 50 olika färger för lameller, lister och stegband väljer du själv om persiennerna ska smälta in eller bli pricken över i. Varför inte prova en grafisk, tvåfärgad persienn, eller perforerade lameller som ger vackra ljus- och skuggeffekter? Här kan du läsa mer om våra persienner.

RULLGARDINER OCH MÖRKLÄGGNINGSGARDINER

Vill du ha en mörkläggande rullgardin väljer du en tät väv. Med en sådan rullgardin får du helt mörkt i rummet (så länge rullgardinen täcker hela fönstret utan glipor). Vill du däremot att rullgardinen ska släppa igenom visst ljus väljer du en screen-väv. Rullgardinen har länge varit en doldis, men med fler än 130 rullgardiner att välja mellan hittar du lätt en snygg rullgardin och du kan också beställa unika rullgardiner med ditt eget tryck på! Ovanliga fönstermått är heller inga problem, vi tillverkar måttbeställda rullgardiner till fönster i de flesta storlekar. Du kan läsa mer om rullgardiner och mörkläggningsgardiner här. Är dina fönster högre eller bredare än 300 cm kan du läsa om lamellgardiner, som är ett bra solskydd för stora fönsterpartier. Har du sneda eller runda fönster? Läs om både lamellgardiner och plisségardiner!

LAMELLGARDINER SOM SOLSKYDD

Lamellgardiner går att vinkla så att du får perfekt balans mellan ljus och skugga, och de är också ett bra insynsskydd. Lamellgardiner är däremot inte att rekommendera i till exempel sovrum där du vill kunna mörklägga helt. Har du stora fönster- och glaspartier är lamellgardiner en bra lösning, eftersom lamellerna kan göras väldigt höga / långa. Lamellgardiner passar också till fönster som är sneda eller rundade upptill, eftersom både upphängning och lamellernas längd kan anpassas efter varje enskilt fönster. Våra lamellgardiner tillverkas måttanpassade och finns i en mängd olika färger och mönster med både tät och transparent väv. Tät väv ger mer solskydd, medan transparent väv silar ljuset på ett snyggt sätt. Mer information om våra lamellgardiner finns här.

PLISSÉGARDINER FÖR SOLSKYDD OCH TOTAL MÖRKLÄGGNING

Plisségardiner består av en veckad väv som monteras mellan en över- och en underlist. Väven kan sedan fällas ihop eller dras ut som ett dragspel. Den smarta konstruktionen gör att de kan monteras i nästan vilka fönster (och dörrar) som helst! Vi tillverkar plisségardinerna måttanpassade, precis efter dina behov, och du väljer mellan fler än 150 olika färger och mönster i tät eller transparent väv. Med tät väv kan du mörklägga rummet helt. En mörkläggande plisségardin är faktiskt ofta den bästa lösningen när du vill kunna få helt mörkt i till exempel sovrummet. En plisségardin med transparent väv släpper däremot igenom visst dagsljus. Klicka här för att läsa mer om plisségardiner.

SOLFILM FÖR FÖNSTER – SOLSKYDD FÖR BEHAGLIG TEMPERATUR INNE

En solskyddsfilm som du klistrar på fönstret eller glasdörren reflekterar upp till 85 % av solvärmen och minimerar därmed värmeinsläppet genom fönstret. Solfilm kan monteras både ut- och invändigt och när den sitter på plats skyddar den dag ut och dag in, utan att du behöver lyfta ett finger. Det finns flera olika varianter av solfilm, beroende på hur mycket ljusinsläpp du vill ha. Välj mellan allt från tonad solfilm till spegelfilm och glasklara varianter som inte syns. Mer information om solfilm kommer snart här på webben. Tills dess ber vi dig att skicka e-post, ringa eller besöka någon av våra butiker för mer information.

Vilken typ av solskydd passar dig bäst? Fråga gärna våra duktiga säljare, de hjälper dig att välja rätt. Om du vill gör vi ett kostnadsfritt hembesök för att kunna ta fram förslag på den bästa solskyddslösningen för dina fönster och dörrar.

BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK