BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

Fönstermarkiser
Fönstermarkis sol och skugga
icon box image

Boka hembesök
0200-75 33 90
Våra varumärken
icon box image

Hitta din närmaste
återförsäljare

FÖNSTERMARKISER – MÅTTANPASSADE FÖR ALLA FÖNSTER

Fönstermarkiser monteras ovanför fönster som solskydd. En fönstermarkis stänger ute mer än 75 % av värmestrålningen och skärmar effektivt bort det direkta solljuset. Vi tillverkar måttanpassade fönstermarkiser efter ditt hus och dina fönster och hjälper till på plats med både mätning och montering.

Våra fönstermarkiser finns i fyra olika modeller, SollidenLäcköTidö och Tidö XL. Du kan läsa mer om dem här nedanför. Markisernas stativ är i naturanodiserat aluminium som står emot väder och vind utan att rosta. Fallarmarna har inbyggd fjäderspänning så att markisduken alltid är lagom spänd och slät. Själva markisväven finns i hundratals varianter, välj det som passar din fasad från Sandatex och Docrils kollektioner. Fönstermarkisens front kan fås i två utföranden, en hög front utan kappa och en lite mindre med kappa.

FÖNSTERMARKISER – 4 MODELLER

Solliden är en enkel, stilren fallarmsmarkis utan kassett. Den manövreras inifrån eller utifrån med band, lina eller markismotor.

Läckö fönstermarkis är en kraftigare variant av Solliden. Samma stilrena design och utseende, men en mer robust konstruktion för större fönster upp till 6 meter breda och med en täckhöjd upp till 3,2 meter.

Tidö är en fönstermarkis med rymlig kassettlåda och frontlock, som skyddar den inrullade markisduken mot väta och smuts. På så sätt förlängs livslängden på markisen väsentligt. Tidö passar både mindre och större fönster på villor, kontor och industribyggnader.

Tidö XL är en kraftigare fönstermarkis som annars har samma design och utseende som Tidö. Tidö XL fönstermarkis passar bra för fönster som är mer än 4 meter breda, och där en kraftigare markis önskas.

Maxbredd för fönstermarkiserna ovan är 600 cm, med en täckhöjd upp till 320 cm.

STYR FÖNSTERMARKISEN MED LINA, VEV ELLER MOTOR

Fönstermarkiserna styrs med dragband inne eller ute, vev eller markismotor. Vill du ha en helautomatisk markis kan du välja en motoriserad fönstermarkis som styrs av en sol- och vindsensor, så att markisen automatiskt fälls ut vid sol och rullas in vid blåst. Ett bekvämt alternativ som också förlänger markisens livslängd.

MARKIS PÅ BALKONGEN?

Solliden fönstermarkis kan monteras på balkongben (stödben) som du spänner fast mellan golv och tak, strax innanför balkongens framkant. På så vis får du en fristående markis för din balkong, och slipper borra hål i husets fasad. Letar du markis till altan, terrass eller annan uteplats? Läs om våra terrassmarkiser här.

SERIEKOPPLA OCH MOTORISERA FÖNSTERMARKISER VID STORA FÖNSTERPARTIER

Fönstermarkiserna Tidö, Tidö XL och Läckö går utmärkt att seriekoppla, och med en markismotor är de lämpliga även för större fönsterpartier. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK