BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

Fönstermarkiser
Fönstermarkis sol och skugga

FÖNSTERMARKISER

MÅTTANPASSADE FÖR ALLA FÖNSTER

Fönstermarkiser monteras ovanför fönster som solskydd. En fönstermarkis stänger ute mer än 75 % av värmestrålningen och skärmar effektivt bort det direkta solljuset. Vi tillverkar måttanpassade fönstermarkiser efter ditt hus och dina fönster och hjälper till på plats med både mätning och montering.

Våra fönstermarkiser finns i sju olika modeller, Solliden, Läckö, Tidö och Tidö XL från Umbra och DA 32, DA 42 samt DA 45 från Draper. Du kan läsa mer om dem här nedanför. Markisernas stativ är i naturanodiserat aluminium som står emot väder och vind utan att rosta. Fallarmarna har inbyggd fjäderspänning så att markisduken alltid är lagom spänd och slät. Själva markisväven finns i hundratals varianter, välj det som passar din fasad från Sandatex och Docrils kollektioner. Fönstermarkisens front kan fås i två utföranden, en hög front utan kappa och en lite mindre med kappa.

FÖNSTERMARKISER – VILKEN PASSAR DINA FÖNSTER?

TIDÖ
UMBRA

Tidö är en fönstermarkis med rymlig kassettlåda och frontlock, som skyddar den inrullade markisduken mot väta och smuts. På så sätt förlängs livslängden på markisen väsentligt.

Läs mer »

TIDÖ XL
UMBRA

Tidö XL är en kraftigare fönstermarkis som annars har samma design och utseende som Tidö. Tidö XL fönstermarkis passar bra för fönster som är mer än 4 meter breda, och där en kraftigare markis önskas

Läs mer »

DA 32
DRAPER

DA 32 är en klassisk svensk fönstermarkis utrustad med en skyddande kassett. Markisen är enkel och avskalad i sin design, och är dessutom kompakt och lättplacerad. Passar de flesta fönster!

Läs mer »

DA 42
DRAPER

DA 42 är en stabil fönstermarkis med kassett i en klassisk design. Kassetten är robust och gör hela markisen tålig mot väder och vind. Modellen passar lika bra med manuell manövrering som med motorstyrning.

Läs mer »

DA 45
DRAPER

DA 45 är en extra kraftig markis med fallarmar, som med sin design passar lika bra på den vindutsatta villafasaden som på kontoret, skolan eller butiken.

Läs mer »

STYR FÖNSTERMARKISEN MED LINA, VEV ELLER MOTOR

Fönstermarkiserna styrs med dragband inne eller ute, vev eller markismotor. Vill du ha en helautomatisk markis kan du välja en motoriserad fönstermarkis som styrs av en sol- och vindsensor, så att markisen automatiskt fälls ut vid sol och rullas in vid blåst. Ett bekvämt alternativ som också förlänger markisens livslängd.

MARKIS PÅ BALKONGEN?

Solliden fönstermarkis kan monteras på balkongben (stödben) som du spänner fast mellan golv och tak, strax innanför balkongens framkant. På så vis får du en fristående markis för din balkong, och slipper borra hål i husets fasad. Letar du markis till altan, terrass eller annan uteplats? Läs om våra terrassmarkiser här.

SERIEKOPPLA OCH MOTORISERA FÖNSTERMARKISER VID STORA FÖNSTERPARTIER

De flesta av våra fönstermarkiser går utmärkt att seriekoppla, och med en markismotor är de lämpliga även för större fönsterpartier. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

 

BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

icon box image

Boka hembesök
Ring oss mellan 08-22
0200-75 33 90
Våra varumärken
icon box image

Hitta din närmaste
återförsäljare