BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

Terrassmarkiser
Terrassmarkis safir sol och skugga

TERRASSMARKISER

SOLSKYDD FÖR ALTAN & UTEPLATS

Terrassmarkiser fästs i fasad eller tak och används som solskydd över altan, terrass och andra uteplatser. Vi erbjuder måttanpassade terrassmarkiser till ditt hus och din uteplats, och vi hjälper dig gärna på plats med både mätning och montering av markisen.

Med en terrassmarkis får du en sval och skuggig uteplats, där du kan njuta av det fina vädret utan att svettas eller få för mycket av de farliga UV-strålarna. Vi har över 20 olika modeller av terrassmarkiser, allt ifrån öppna markiser som styrs med vev till designade kassettmarkiser med motor. Du väljer modell, storlek och färg och sedan tillverkas markiserna måttanpassade efter dina önskemål.

TERRASSMARKISER – VILKEN PASSAR DITT HUS?

Öppna markiser

KAMPANJ

TC 110
HAROL

TC 110 från Belgiska Harol är en gedigen markis med hög driftssäkerhet. TC-serien passar mycket bra på fasader där markisen sitter utsatt för väder och vind.

Läs mer »

GRANIT
UMBRA

Granit från Svenska Umbra är en robust terrassmarkis som passar över de flesta uteplatser vid villor, uteserveringar, butiker med mera. Granit manövreras manuellt med vev eller med markismotor.

Läs mer »

SAFIR
UMBRA

Safir från Svenska Umbra är en stor och robust terrassmarkis. På så sätt skyddar markisen bra även vid lågt stående morgon- eller kvällssol.

Läs mer »

KAMPANJ

JAMAICA
SELT

Jamaica från Polska Selt är en extra stabil och mycket prisvärd terrassmarkis för de flesta miljöer. Jamaica manövreras manuellt med vev eller med markismotor.

Läs mer »

Kassettmarkiser

KAMPANJ

BX 270
HAROL

BX 270 från Belgiska Harol är en stilren markis utav allra högsta kvalitet. Med fokus på både unik design och funktion. En kassetmarkis som passar speciellt bra på fasader där det saknas takstolsutsprång.

Läs mer »

KAMPANJ

TC 120 och 130
HAROL

TC 120 och 130 från Belgiska Harol är två av våra mest prisvärda semi- respektive helkassettmarkiser. TC-serien passar mycket bra på fasader där markisen sitter utsatt för väder och vind.

Läs mer »

KAMPANJ

CA 430
HAROL

CA 430 från Belgiska Harol är en unik design och passar många hus där det är trångt att montera en markis. Med en höjd av 174 mm är CA 430 vår minsta kassettmarkis.

Läs mer »

KAMPANJ

LX 530
HAROL

LX 530 från Belgiska Harol är en av våra största markis med maxutfall på 400 cm. Som tillägg kan du välja motordriven rullgardinsfront vilket både skapar uterumskänsla och skyddar mot lågt stående sol.

Läs mer »

KAMPANJ

PALLADIO
SELT

Palladio från Polska Selt är en mycket stabil och prisvärd kassettmarkis. Markisen går att vinklar 5-50 grader. För vindutsatta lägen finns Palladio med vindsäkringsstag.

Läs mer »

TÅLIGA, FUNKTIONELLA TERRASSMARKISER – MED ELLER UTAN MOTOR

Eftersom en terrassmarkis har så stort vindfång måste konstruktionen vara mycket stadig. Stommen i våra terrassmarkiser är i huvudsak av aluminium, vilket ger hållbara, smidiga markiser som tål mycket vind utan att se klumpiga ut. För att klara extra stark vind kan framkanten på terrassmarkisen förankras med ett särskilt teleskopsstag, som du kan köpa som tillbehör.

Flera av våra markiser har en så kallad flexiarm, gör att du kan ställa markisens vinkel steglöst efter solens höjd, och vill du ha ytterligare solskydd mot lågt stående sol finns en rullgardinsfront som tillbehör till många av våra markismodeller.

Alla våra markisvävar tål minst 300 mm vattenpelare vilket gör att du inte bara skyddas mot stekande sol utan även mot stilla sommarregn. Väljer du till motordrift och någon av våra automatiska lösningar med vädersensor får du en markis som i stort sett sköter sig själv.

På Sol & Skugga använder vi oss uteslutande av marknadens ledande leverantörer inom konstruktion, markisvävar, automatik och markismotorer. Oavsett vilken markis du väljer erbjuder vi alltid minst tre års garanti, det gäller alla våra solskydd. Välkommen till närmaste butik så hjälper vi dig att välja rätt terrassmarkis för din uteplats!

BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

icon box image

Boka hembesök
Ring oss mellan 08-22
0200-75 33 90
Våra varumärken
icon box image

Hitta din närmaste
återförsäljare