BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

Terrassmarkiser
Terrassmarkis sol och skugga
icon box image

Boka hembesök
0200-75 33 90
Våra varumärken
icon box image

Hitta din närmaste
återförsäljare

TERRASSMARKISER – SOLSKYDD FÖR ALTAN & UTEPLATS

Terrassmarkiser fästs i fasad eller tak och används som solskydd över altan, terrass och andra uteplatser. Vi tillverkar måttanpassade terrassmarkiser till ditt hus och din uteplats, och vi hjälper dig gärna på plats med både mätning och montering av markisen.

Med en terrassmarkis får du en sval och skuggig uteplats, där du kan njuta av det fina vädret utan att svettas eller få för mycket av de farliga UV-strålarna. Vi har sju olika modeller av terrassmarkiser, allt ifrån öppna markiser som styrs med vev till designade kassettmarkiser med motor. Du väljer modell, storlek och färg och sedan tillverkar vi markiserna måttanpassade efter dina önskemål.

7 TERRASSMARKISER – VILKEN PASSAR DITT HUS?

Granit är en robust terrassmarkis som passar över de flesta uteplatser vid villor, uteserveringar, butiker med mera. Granit manövreras manuellt med vev eller med markismotor med strömbrytare, fjärrkontroll eller väderautomatik, du väljer själv. Maxbredd för Granit är 700 cm, med ett största utfall på 300 cm.

JDB är en stilren kassettmarkis designad av den holländske arkitekten Jan Des Bouvrie. JDB finns att få i alla bredder upp till 600 cm, med ett största utfall på 300 cm. Denna markis styrs alltid med motor.

Linea är liten och smidig och vår minsta kassettmarkis, som bara bygger 122 mm på höjden. Linea går alltså att montera även där det är för trångt för en vanlig terrassmarkis. Linea styrs med motor och finns att få upp till 600 cm bred, med ett största utfall på upp till 300 cm.

Oliva terrassmarkis har en unik design med specialfästen med plug-in-system, vilket ökar flexibiliteten vid montering. Därmed kan Oliva monteras även i ”omöjliga lägen” och på de flesta fasader. Oliva styrs med motor och finns att få upp till 650 cm bred med ett största utfall på upp till 350 cm.

Primo är en liten och smidig markis som liksom Linea bara bygger 122 mm på höjden. Primo har öppen undersida på kassetten, vilket gör den till en hybrid mellan hel- och semikassett. Primo styrs med markismotor och går att få upp till 550 cm bred, med ett största utfall på upp till 300 cm.

Safir är en stor och robust terrassmarkis med längsgående mittbalk, vilket ger en mer stabil och rymlig markis. På så sätt skyddar markisen bra även vid lågt stående morgon- eller kvällssol. Maxbredden är 700 cm, med ett största utfall på 350 cm.

Smaragd är en av våra nyaste markismodeller, en prisvärd och modern semikassettmarkis. Med fyra ingjutna vajrar i armleden får du en markis med ett modernt utseende och lång livslängd. Köper du till en rullgardinsfront får du uterumskänsla! Smaragd terrassmarkis finns upp till 700 cm bred och med ett största utfall på 410 cm.

TÅLIGA, FUNKTIONELLA TERRASSMARKISER – MED ELLER UTAN MOTOR

Eftersom en terrassmarkis har så stort vindfång måste konstruktionen vara mycket stadig. Stommen i våra terrassmarkiser är i huvudsak av aluminium, vilket ger hållbara, smidiga markiser som tål mycket vind utan att se klumpiga ut. För att klara extra stark vind kan framkanten på terrassmarkisen förankras med ett särskilt teleskopsstag, som du kan köpa som tillbehör.

Flexiarmen som är standard på våra terrassmarkiser, gör att du kan ställa markisens vinkel steglöst efter solens höjd, och vill du ha ytterligare solskydd mot lågt stående sol finns en rullgardinsfront som tillbehör till många av våra markismodeller.

Alla våra markisvävar tål minst 300 mm vattenpelare vilket gör att du inte bara skyddas mot stekande sol utan även mot stilla sommarregn. Väljer du till motordrift och någon av våra automatiska lösningar med vädersensor får du en markis som i stort sett sköter sig själv.

På Sol & Skugga använder vi oss uteslutande av marknadens ledande leverantörer inom konstruktion, markisvävar, automatik och markismotorer. Oavsett vilken markis du väljer erbjuder vi alltid tre års garanti, det gäller alla våra solskydd. Välkommen till närmaste butik så hjälper vi dig att välja rätt terrassmarkis för din uteplats!

 

BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK